© Copyright 2020 WH/Xitt - Alle rechten voorbehouden

Bescherm je klassieker
én het milieu 

Je bent trots op je klassieke auto en bent er zuinig op. Alleen al ernaar kijken en ermee pronken is heerlijk, maar het liefst ga je er bij gelegenheid ook even mee rijden. Dan is optimale bescherming van je klassieker belangrijk. En dat is nou precies wat Ecomaxx biedt: schone, lang houdbare brandstof voor alle klassieke auto’s met benzinemotoren. De brandstoffen van Ecomaxx verouderen niet waardoor je klassieker altijd start. Bovendien is de verbranding een stuk schoner dan die van gewone pompbenzine. Dat is beter voor de motor, maar ook voor gezondheid en milieu.


ECOMAXX
CLASSIC CAR FUEL

Ecomaxx Classic Car Fuel is een schone benzine voor alle klassieke auto’s met benzinemotoren. De benzine is ongelood, lang houdbaar en van hoogwaardige kwaliteit. Dus ook perfect te gebruiken voor zwaarbelaste klassieke motoren en voor carburateur- en injectiemotoren.
Ecomaxx Classic Car Fuel veroudert niet, verbrandt schoner dan gewone pompbenzine en zorgt ervoor dat je klassieker altijd start. De ideale overwinteringsbenzine dus!


DE VOORDELEN

 • Voor alle klassieke auto’s met benzinemotoren 
 • Meer dan 3 jaar houdbaar
 • Minder uitstoot van schadelijke stoffen
 • Schonere verbranding
 • Ideaal voor het aftanken voor de winterstop
 • Probleemloos starten, zelfs na lang stilstaan
 • Uitwisselbaar met alle soorten pompbenzine
 • Vervangt E5- en E10-benzine
 • Maakt brandstofadditieven overbodig
 • Direct te gebruiken, zonder aanpassingen te doen
 • Ethanolvrij

Het E10-probleem


Het zal bezitters van oudere auto’s en klassiekers niet ontgaan zijn: de opmars van E10-benzine. Beter voor het milieu, maar niet voor rubbers, roest- en gomvorming.

Om de klimaatdoelstellingen te halen, schrijft het kabinet per 1 oktober 2019 de massale invoering van E10 voor. Dat is benzine met tweemaal zoveel ethanol als voorheen: maximaal 10 om maximaal 5 procent bij E5. Ethanol is schoon maar schadelijk voor het brandstofsysteem van auto’s uit de vorige eeuw, dus met een bouwjaar vóór 2000.

Gelukkig is er
Ecomaxx Classic Car Fuel,
dat vrij is van schadelijke stoffen. 

Om te voorkomen dat we nooit meer een fraaie klassieker op de weg zien of, erger nog, bezitters van oudere auto’s met dure reparaties te maken krijgen, heeft GVG Oliehandel Ecomaxx Classic Car Fuel ontwikkeld.

Ecomaxx Classic Car Fuel is verkrijgbaar in jerrycans van 20 liter bij Classic Car-dealers. Het is er ook voor brommers, scooters, motoren en boten.

Schoner en lang houdbaar


De brandstoffen onder het label Ecomaxx zijn geheel ethanolvrij en 100 procent uitwisselbaar met alle soorten benzine aan de pomp. Ook verbrandt het veel schoner dan gewone brandstof, wat koolaanslag op kleppen en zuigers voorkomt. Nog meer voordelen: Ecomaxx verbrandt reukloos, bevat anders dan E10 geen schadelijke stoffen als benzeen en tolueen én is minimaal drie jaar houdbaar. Dankzij zijn unieke eigenschappen voorkomt Ecomaxx kostbare reparaties.

Ideaal voor winterstalling


Het is niet nodig om Ecomaxx Classic Car Fuel het hele jaar door te gebruiken. Tank bij voorkeur E5-benzine, die minder verkrijgbaar wordt maar nog wel beschikbaar blijft. Ecomaxx is ideaal voor de winterstalling. Rij de tank zo ver mogelijk leeg en vul hem daarna met Ecomaxx. Maak nog een laatste rit voor de winterstop, zodat de Ecomaxx zich verspreidt in het brandstofsysteem. Op die manier raakt het systeem tijdens de maanden van stilstand gegarandeerd niet aangetast en kun je in de lente weer probleemloos van je old- of youngtimer genieten

E10-problemen
welke Ecomaxx voorkomt:

* Korte houdbaarheid benzine
* Ethanol lost oude rubber- en kunststofdelen op
* Ethanol kan metalen oxideren, waardoor roestvorming in de tank kan ontstaan
* Ethanol trekt vocht aan uit de lucht en kan daardoor afscheiden (separeren)
* Door afscheiding ontstaat een zure waterlaag in tank en carburateur, wat tot corrosie leidt
* Door afscheiding kan het octaangehalte lager worden en pingelen optreden
* Ethanol kan met water gomvorming veroorzaken
* Ethanol mengt zeer slecht met tweetaktoliën
* Vapor lock bij carburateurmotoren, oftewel: belvorming in de benzineleiding
* Armer lopende motor, met als gevolg een hetere verbranding
* 2 tot 7 procent meer brandstofverbruik
* Lakvorming op brandstofinjectoren