Voorwaarden

aan te restaureren materiaal

Helaas is het inmiddels nodig, een aantal voorwaarden voor te restaureren materiaal in te stellen. Dit dient ter voorkoming van enorme teleurstelling uwerzijds, omdat de prijs 200% hoger kan uitkomen dan begroot, en ter voorkoming van het uitvoeren van werkzaamheden onzerzijds, tewijl u daar achteraf misschien geen behoefte aan had gehad.

Bij een ongeziene prijsopgave gaan wij uit van complete, gangbare carburateurs, waarbij geen onderdelen missen en/of onherstelbaar beschadigd zijn. Blijken delen die normaliter hergebruikt worden wel beschadigd, dan kan dat invloed hebben op onze inschatting.

Wij nemen sinds 2014 in de zomermaanden geen restauratie-werkzaamheden meer aan, dit kan alleen nog maar in de wintermaanden, dus vanaf september. Het blijkt onmogelijk onze test-werkzaamheden in de zomer te combineren met restauratie, omdat het overgrote deel van de voertuig-eigenaren door onzorgvuldige planning dan te veel haast heeft, waarbij wij de door ons gewenste kwaliteit bij restauratie niet kunnen waarborgen. 

Haastige spoed is zelden goed, zo ook spoed bij de restauratie van de carburateurs van uw geliefde klassieker. Restauratie opdrachten zijn welkom tussen september en maart, over het algemeen worden deze opdrachten dan nog voor de eerstvolgende zomer afgerond.

U kunt uiteraard wel opdrachten aanleveren na 1 maart, echter hiermee wordt naar grote waarschijnlijkheid dus pas na de zomer begonnen.

Buiten de merken SU en Weber restaureren wij geen carburateurs van voertuigen met een bouwjaar na 1970, voor deze merken kunt u service-materiaal via onze webshop aanschaffen, voor een groot aantal populaire youngtimers is voor een reëel bedrag een nieuwe vervangende Weber carburateur leverbaar, vraag ons advies.

Er zijn een aantal carburateurs die wij NIET (meer) acceptabel vinden voor restauratie. Deels door de slechte kwaliteit van het basismateriaal, deels door de verkrijgbaarheid van onderdelen, deels omdat restauratie in veel gevallen veel te duur wordt t.o.v. de originele auto. (Dit laatste is ons oordeel, wanneer u daar anders over denkt, kunt u uiteraard altijd overleggen). Over het algemeen geldt dit voor carburateurs van voertuigen van na 1975 (uitgezonderd SU en Zenith/Stromberg), waarbij voor veel modellen nog steeds een nieuwe vervangende Weber carburateur leverbaar is. 

Daarnaast zijn de volgende merken/soorten niet acceptabel voor een complete restauratie: Aisan, FoMoCo, Hitachi, Holley, Keihin, Mikuni, Nikki, Pierburg, Rochester en de diverse sportcarburateurs van Dellorto en Solex, tenzij ze nog op het originele voertuig staan. Eventuele deel-werkzaamheden als lagering van stalen assen kunnen voor sommige hiervan wel worden uitgevoerd, en voor veel van deze merken hebben wij nog wel servicemateriaal, dat u via onze webshop kunt bestellen.

Vul ons formuliertje in bij een uitgebreide vraag of bel ons zo nodig voor meer informatie!

© Copyright 2020 WH/Xitt - Alle rechten voorbehouden

Designed with Mobirise website theme