Verschillende modellen van 1904 tot eind jaren 80 ...
In 1905 vraagt Herbert Skinner patent aan op zijn eerste uitvinding, de slopers carburettor, een model met een leren membraan,
Deze eerste Slopers carburateurs waren te vinden op de 3.0 Bentley/RR motoren uit 1921-1927. Net als veel uitvinders was hij nou niet echt een uitblinker in marketing, en het - samen met zijn jongere broer Carl - in 1910 in Londen opgerichte Skinners Union wordt in 1936 verkocht aan W.H. Morris, waarna de productie van de constant vacuum carburateurs wordt verplaatst naar de Wolseley fabriek in Birmingham (Adderley Park). In die tijd kwam de echte vooruitgang in verhouding met de destijds gebruikte gasfabrieken pas echt op gang.
Productie bleef bestaan onder de diverse opvolgende eigenaren, totdat SU de productie in 1994 vrijwillig staakte. De laatste Mini's en Metros met carburateur liepen in 1993 van de band, waarmee SU de laatste der Mohikanen was in een tijdperk waarin vrijwel elke auto met injectie werd uitgevoerd.
Overigens hebben wij bij een bezoek eind jaren 80 in Birmingham ook de productie van de ultramoderne injectierails voor de Ford Zetec mogen bekijken ..
In de productie van SU worden de constant vacuum carburateurs (de carburateurs waren leverbaar in verschillende engelse maten, hoewel niet elk type in elke maat beschikbaar was) als volgt onderverdeeld:
SU OM carburateur, min of meer de eerste generatie SU met een aluminium rechthoekig huis, met een 1" gasklepdoorsnede. Deze komen echter - evenals de UB carburateurs - vrijwel niet voor..
SU HV carburateur, een horizontaal geplaatste CV carburateur, geintroduceerd in 1929. Vanaf 1933 werd pas gebruik gemaakt van een vlotter in deze types, waarbij de flens aan de luchtfilterzijde uitsteekt, dit in tegenstelling tot alle latere typen, waar het filter vlak op de body gemonteerd wordt. HV3, HV4 en HV5 hadden een messing huis, HV1, HV2 en HV8 hadden een aluminium huis. De eerste types HVG, geintroduceerd in 1929, waren modellen zonder vlotter.
SU H carburateur een horizontale CV carburateur, geintroduceerd in 1937, waarbij de vlotterbak via een arm aan de onderkant van de carburateur wordt gemonteerd met een holle bout of banjo. De bout is bevestigd aan de arburateurbody net achter de sproeier. Deze carburateurs zijn meestal voorzien van lange messing hevels om de sproeiers te bedienen. Werden geleverd in H1 (1-1/8"), H2 (1-1/4"), H3 (1-3/8"), H4 (1-1/2"), H5 (1-5/8"), H6 (1-3/4") en H8 (2", sandcast).
SU D carburateur, vanaf 1938, een verticaal geplaatste CV carburateur, eigenlijk gelijk aan het H-type, maar de vlotterbak staat 90' gedraaid zodat de brandstof er niet uitloopt .. Ooit geproduceerd als D3 op Alvis en Rover, uitermate zeldzaam
SU MC2 carburateur, een H-type carburateur met een kort huis, een kleine venturie, en een ingekorte gasnaald, speciaal voor motorfietsen (Ariel 1954, Ford 100E Aquasport, Triumph) , Ook uitermate zeldzaam.
SU HD carburateur een horizontale CV carburateur, geïntroduceerd in 1954, met een betere montage van de vlotterbak door de direct aangegoten arm, en montage met 4 boutjes aan de carburateur, en een sproeier met een aangeklonken membraan. HD carburateurs waren leverbaar in HD4 (1-1/2"), HD6 (1-3/4") en HD8 (2").
Zowel de H als de HD types waren er ook in autochoke uitvoering, met een bijbehorende thermo-unit, al dan niet geïntegreerd in het huis, later afgewisseld door een AED unit.
SU HS carburateur, een horizontale CV carburateur met een kort huis (S=short body), geïntroduceerd in 1958, waarbij de vlotterbak direct aan het huis bevestigd is, en de brandstof door een flexibele pijp naar de sproeier wordt getransporteerd. HS carburateurs waren er in 4 maten HS2 (1-1/4"), HS4 (1-1/2"), HS6 (1-3/4") & HS8 (2"). Deze carburateur werd geproduceerd in een tijdperk waarin sterk op onderdelen en arbeidsloon bespaard werd, en mede in het kader van het tijdperk van de Britse stakingen, is dit technisch gezien de wel beroerdste van het hele stel,
SU HIF carburateur, een horizontale CV carburateur met een geïsoleerde vlotter (IF=internal float), geïntroduceerd in 1972, waarbij de vlotterbak onder het huis geïntegreerd is, een technisch veel betere oplossing dan alle voorgangers. De eerste HIF carburateurs zijn HIF4 (1-1/2"), HIF6 (1-3/4") en HIF7 (1-7/8"), vanaf 19xx ging men over op metrische maten, en werd de HIF38 (38mm) en HIF44 (44mm) geproduceerd.
Vanaf 1984 werd (gelijktijdig met de Zetec injectierails) nog de KIF geïntroduceerd, maar vanwege het aflopende tijdvak carburateurs is dit nooit een succes geworden, de meest zijn samen met de bijbehorende Rovers in de shredder verdwenen, wij hebben sinds de introductie in 1987 nog nooit onderdelen voor een KIF verkocht...