Solex 44PHH

Mercedes-Benz 190SL (1955-1963)

Zware Solex register carburateur, deze tweetraps 44PHH versie werd specifiek gebruikt op de Mercedes 190SL.
Dit soort carburateurs vertonen vaak na hun jarenlange trouwe dienst onrondheid in de venturies, waardoor de gasklep niet meer afsluit, maar ook scheuren in de gasklephuizen komen voor, en dat is helaas niet op te lossen. 

Er zijn zowel linker als rechter uitvoeringen gemaakt van de PHH met verschillende gasklep diameters, en ook aan de luchtzijde komen verschillende maten voor, evenals wat verschillen in de opbouw van de carburateurs, zoals de sportcarburateurs die u op BMW (40PHH), Alfa (foto rechtsonder) en Toyota (44PHH Mikuni-Solex) tegenkomt.

Onderdelen zijn voor deze carburateurs lang niet alle meer verkrijgbaar, en vanwege de aanpassingen in de venturi geven wij er de voorkeur aan, om een gerestaureerde set op te bouwen met een op maat gemaakte gasklep. Op die manier kunt u met een set gerestaureerde carburateurs nog jaren plezier van uw investering hebben.
Ombouw naar Weber sportcarburateurs is uiteraard ook mogelijk, dit geeft echter een aanmerkelijke waardevermindering..

Bij een 190SL is het absoluut aan te raden om te zorgen voor uitlaat isolatie onder de motorkap, dit voertuig heeft echt last van hitte problemen!

Na restauratie kon u met de auto een afspraak in ons Dynojet Testing Centre maken voor de fijn-afstelling, waarbij ook de ontsteking kon worden geoptimaliseerd.

Vul ons formuliertje in bij een uitgebreide vraag of bel ons zo nodig voor meer informatie!

Adres

Doorbraakweg 18
7783 DC  Gramsbergen
Nederland


Contact

Email: info@bccp.nl
Telefoon: +31 (0) 524 562 507 

Links
Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag 09.00-12.00 & 13.30-16.00uur
eventueel afwijkende tijden worden hier weergegeven.