Ontsteking

De meest voorkomende stoorzender in uw electrische installatie

Het functioneren van een accu-bobine installatie is afhankelijk van veel componenten, zorg dat deze in orde zijn!

Vaak is een conventionele ontsteking bij de tegenwoordige brandstof niet meer afdoende, in veel gevallen is het mogelijk veel betere prestaties te behalen met een elektronische ontsteking, wij zijn daar dan ook absoluut voorstander van. 

Tegenwoordig wordt voor veel verdelers van na 1960 een kant en klaar elektronische verdeler door 123-ignition gemaakt, het assortiment is vooral toegespitst op Lucas, Bosch en Ducellier verdelers. U vindt deze in onze webshop 

Vanwege de hoeveelheid potentiële klanten is het duidelijk, dat niet voor elke toepassing een 123 oplossing gemaakt zal gaan worden, in zo'n geval is vaak ombouw met behulp van bijvoorbeeld een Lumenition optronic unit nog wel mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden via ons informatieformulier, of kijk in onze webshop of er een kant-en-klaar oplossing leverbaar is.

Vul ons formuliertje in bij een uitgebreide vraag
of bel ons zo nodig voor meer informatie!

Lumenition Optronic

Een Lumenition ontsteking voorkomt problemen met contactpunten, die kunnen leiden tot:
Moeilijk starten
Verlies van vermogen
Hoog brandstof verbruik
Onregelmatige stationairloop
Slecht accelereren
Snel afslaan
Hoe werkt het?
In plaats van het gebruik van een mechanische contact-set, gebruikt Lumenition 3 belangrijke basiselementen:
- een optische schakelaar,
- een onderbrekingsvlinder,
- en een krachtmodule

De optische schakelaar 

Een infrarood licht wordt ontvangen door een silicoon foto transistor. Deze lichtstraal wordt onderbroken door een kunststof "vlinder" die op de verdeleras is gemonteerd en een onderbrekerblad heeft voor elke cilinder. De vlinder wordt niet belemmerd door licht, vuil en dampvorming. De optische schakelaar is op dezelfde verdelerplaat gemonteerd als waarop de contact punten waren bevestigd, zodat vacuum- en centrifugaal-vervroeging onveranderd blijven.

De krachtmodule

Deze module ontvangt de elektronische puls van de optische schakelaar en gebruikt een interne, high power "Darlington"-transistor, die de bobine aanstuurt.

De exacte plaats van de "vlinder" bepaalt het ontstekings-tijdstip; de contact-hoek wordt bepaald door de breedte van de onderbrekerbladen op de vlinder.

Een PMA systeem werkt met de origineel op het voertuig aanwezige bobine

Het performance systeem

Er zijn 2 optische systemen:
Het optronic systeem (PMA), en het performance systeem (CEK), die in combinatie met een speciale laag ohmige performance bobine gebruikt wordt

Deze performance module werkt gelijk aan de PMA krachtmodule hiernaast, maar is speciaal ontwikkeld voor toepassingen, die een nog beter resultaat verlangen.

Denk daarbij aan sterkere motoren, maar ook o.a. rally en race-toepassingen

Lumenition Magnetronic

Daarnaast is er nog een simpeler uitvoering met een onderbreking door middel van een ronde schijf met kleine magneetdelen.

De Magnetronic is leverbaar voor een beperkt aantal Bosch 4-cyl. verdelers (Porsche, VW, Saab), alsmede Lucas 25D4, 45D4, 25D6 en 45D6.

Wanneer uw auto toevallig voorzien is van zo'n verdeler, dan is dit een voordelige oplossing, die op een standaard auto prima gebruikt kan worden

123 ignition

Het mooist is natuurlijk een kant en klare elektronische verdeler, zoals deze inmiddels voor een groot aantal motoren in Nederland door 123 ignition werd ontwikkeld.
Oud eruit, nieuw erin.

Voor veel modellen is er een kant-en-klaar model met een 16-standen schakelaar om de curve te kiezen, maar er is ook een rogrammeerbare versie leverbaar, wanneer uw motor afwijkt van standaard of wanneer u de ontsteking wilt tunen.

Adres

Doorbraakweg 18
7783 DC  Gramsbergen
Nederland


Contact

Email: info@bccp.nl
Telefoon: +31 (0) 524 562 507 

Links
Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag 09.00-12.00 & 13.30-16.00uur
eventueel afwijkende tijden worden hier weergegeven.